10 nejlepších receptů na dort pro psy – kde dort koupit?

Oslavte svého psa stylově s těmito vynikajícími recepty, ať už se jedná o narozeniny či jiný výjimečný den. Přinášíme vám 10 skvělých receptů, díky kterým můžete svému miláčkovi připravit dort sami doma. Věříme, že nejvíce chutná pokrm, který je připravovaný s láskou.

DÝŇOVÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:1 a 1/2 šálku ovesné mouky1 lžička jedlé sody1/2 lžičky prášku do pečiva1/2 lžičky skořice2 vejce3/4 hrnku dýňového pyré1/2 šálku neslazeného jablečného pyré1/4 šálku hladkého neslazeného arašídového másla
Jogurtová poleva s arašídovým máslem: 1 šálek vanilkového jogurtu s nízkým obsahem cukru1/2 šálku neslazeného krémového arašídového másladalší arašídové máslo nebo oblíbené pamlsky pro psy na ozdobu
Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte a vysypte moukou dvě 15ti centimetrové kulaté dortové formy. Odložte je stranou.Ve středně velké míse promíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a skořici. Odložte stranou.Jemně promíchejte vejce, dýni, jablečné pyré a arašídové máslo, dokud se dobře nespojí. Přidejte zbylé přísady a promíchejte dřevěnou lžící, aby se spojily.Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou dortových forem a pečte 30-35 minut nebo vyzkoušejte píchnutí špejle, dokud nebude čistá. Poté nechte 10 minut vychladnout a následně je překlopte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.Pomocí dortového nože odřízněte horní část dortů. Potřete ho tenkou vrstvou jogurtu a položte na něj druhou vrstvu.V malé misce lžící smíchejte zbytek jogurtu a arašídové máslo. Pomocí malé stěrky naneste tenkou vrstvu polevy kolem celého dortu. Ozdobte dalším arašídovým máslem a oblíbenými pamlsky pro vaše psy!
Doba vč. přípravy: 40 minPočet porcí: 8-10

ZDRAVÝ NAROZENINOVÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:2 šálky ovesné mouky1 lžička jedlé sody1 lžička prášku do pečiva2 vejce4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje1/2 šálku přírodního arašídového másla v krémové konzistenci2 zralé oloupané banány1 šálek neslazeného ovesného mléka1 1/2 šálku strouhané mrkve cca 1 velká mrkev1 lžíce kokosového oleje na vymazání silikonové formy
Poleva:1/2 kelímku Skyru nebo netučného řeckého jogurtu1/4 šálku přírodního arašídového másla krémového typu
Předehřejte troubu na 175°C.Rukou lehce vymažte dortovou formu kokosovým olejem. Odstavte.Ve velké míse smíchejte banány, arašídové máslo a rozpuštěný kokosový olej. Promíchejte, dokud se dobře nespojí.Přidejte vejce. Znovu promíchejte, dokud se nespojí.Přisypte ovesnou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu, dokud se dobře nespojí. Za stálého míchání pomalu přilévejte ovesné mléko.Přimíchejte nastrouhanou mrkev.Nalijte do silikonové dortové formy ve tvaru kosti o rozměrech cca 17×25 cm. Pečte 40-45 minut nebo dokud není upečený a špejle nevyjede ze středu čistá. Nechte 10 minut vychladnout.Na polevu ušlehejte ručním mixérem jogurt a arašídové máslo, dokud se nespojí a nebudou nadýchané!Po úplném vychladnutí koláč potřete polevou a ozdobte ho přírodním posypem nebo polevou podle vlastního výběru!
Doba vč. přípravy: 60 min

DORT S VÝVAREM Z KOSTÍ (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
1 šálek hovězího vývaru z kostí 1 šálek kokosové mouky1/3 šálku červené řepy loupané1 celé jablko oloupané, zbavené jádřinců1 celý banán Oloupaný170 g borůvek (1/3 šálku si nechte na mražené pochoutky)5 lžic chia semínek1 polévková lžíce kokosového olejePředehřejte troubu na 175°C.V malé misce smíchejte chia semínka a vývar a nechte 10 minut odstát. Promíchejte a nechte ještě 5 minut odstát, dokud se směs nestane gelem.Jablko, banán, borůvky (1/3 šálku si nechte na mraženou svačinu níže) a červenou řepu rozmixujte na pyré.Smíchejte kokosovou mouku, ovoce a chia gel. Konzistence bude hustá a vlhká.Vymažte skleněný nebo keramický pekáček kokosovým olejem.Do pekáčku rovnoměrně vlijte těsto na dort.Pokapejte medem (volitelně).Pečte 30-45 minut nebo dokud dort neztuhne.Před vyjmutím z pekáčku nechte zcela vychladnout.Zbývající borůvky vložte po jedné borůvce do oblíbené misky na led a poté je naplňte vývarem z kostí. Vložte do mrazáku, dokud nebudou připraveny k podávání.

SLANINOVÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:1/4 hrnku arašídového másla 1/2 šálku čistého neslazeného dýňového pyré1/2 šálku neslazeného jablečného pyré2 polévkové lžíce medu2 vejce3 lžíce slaninového tuku1 šálek nebělené mouky1 lžička jedlé sody
Poleva:1/2 kelímku obyčejného řeckého jogurtu1/4 šálku arašídového másla4-5 silných plátků uzené slaniny
Předehřejte troubu na 175°C.Vymažte 20cm kulatou formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem.Na pánvi opečte silné plátky slaniny, dokud nebudou křupavé. Slaninu dejte stranou a slaninový tuk si schovejte.Ve velké míse vyšlehejte 3 lžíce slaninového tuku s arašídovým máslem, dýňovým pyré, jablečným pyré a medem, dokud se nespojí. Přišlehejte vejce. Vmíchejte mouku a jedlou sodu, dokud se těsto dobře nespojí, ale nepromíchejte ho příliš.Těsto nalijte do připravené formy a pečte, dokud se vrchní část koláče při dotyku nevrátí zpět a nůž zapíchnutý do středu nevyjede čistý, asi 25-30 minut.Polevu připravte smícháním jogurtu a arašídového másla do hladka.Když je dort zcela vychladlý, rozkrojte ho uprostřed napůl. Dort naplňte polovinou polevy a navrch dejte zbytek. Dort ozdobte vařenou slaninou. 
Výživové hodnoty (1 porce):Kalorie: 184, Cukr: 6g, Sodík: 177mg, Tuk: 9g Sacharidy: 13g Vláknina: 1g Bílkoviny: 12g Cholesterol: 31mg

MRKVOVÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
1 vejce⅓ šálku medu (volitelně)¼ šálku arašídového másla¼ šálku oleje na vaření1 lžička vanilkového extraktu1 šálek strouhané mrkve1 šálek celozrnné nebo bílé mouky1 lžička jedlé sodyPředehřejte troubu na 175 °C. Vymažte dortovou kulatou formuVe velké míse smíchejte vejce, med, arašídové máslo, olej a vanilku; dobře promíchejte. Poté vmíchejte mrkev, dokud se dobře nespojí. Mouku a jedlou sodu prosejte a vmíchejte do mrkvové směsi. Lžící vložte těsto do připravené formy.Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjede čistá, asi 40 minut. Koláč nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté jej vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Výživové hodnoty (1 porce):Kalorie: 223, Bílkoviny: 5,6 g,  Sacharidy: 18,8 g, Tuky: 14,9 g, Cholesterol: 0 mg, Sodík: 275,5 mg.
Doba vč. přípravy: 65 minPočet porcí: 6

ČTYŘPATROVÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:1/4 šálku rostlinného oleje1/2 šálku dýňového pyré1/4 šálku arašídového másla2 vejce, pokojová teplota2/3 hrnku mouky1 lžička jedlé sody
Poleva: 1 kelímek řeckého jogurtu1/4 hrnku arašídového másla
Předehřejte troubu na 175°C a vymažte dvě 15ti centimetrové formy. Dejte je stranou.Ve velké míse smíchejte dýni, arašídové máslo a olej, dokud se dobře nepromísí. Pokud používáte ruční mixér, asi 2 minuty. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Přidejte všechny suché přísady a pomocí gumové stěrky je vmíchejte do mokrých, dokud se dobře nepromíchají.Těsto rozdělte do dvou forem a pečte 18 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.Vyšlehejte jogurt a arašídové máslo na krém, dokud nebudou světlé a nadýchané, asi 3 minuty.Po vychladnutí koláčů je potřete polevou. Pokud byste chtěli dvoupatrový dort, můžete nechat oba dorty tak, jak jsou. Pokud chcete čtyřpatrový dort, rozřízněte každou vrstvu dlouhým vroubkovaným nožem na polovinu. Jednu polovinu položte dolů na dortový stojan nebo talíř a potřete ji tenkou vrstvou polevy. Na ni položte další vrstvu a postup opakujte, dokud nesložíte všechny vrstvy.

BEZOBILOVINOVÝ A BEZVAJEČNÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:2 a 1/4 šálku cizrnové mouky 1 lžička skořice1 lžička prášku do pečiva1 lžička jedlé sody1/4 hrnku tekutého kokosového nebo olivového oleje2 lžičky citronové šťávy2/3 hrnku rozmačkaných jahod (1/3 šálku použijeme na ozdobu nebo smícháme s polevou)Volitelně med (1 lžíce nebo méně)1 šálek neslazeného mandlového mléka nebo bio 2% mléka
Poleva:1 kelímek obyčejného řeckého jogurtu nebo vychlazeného kokosového krému s 1 lžící medu
Předehřejte troubu na 175°C. Malou dortovou formu (17cm) vyložte pečícím papírem.Do malé misky prosejte cizrnovou mouku, skořici a prášek do pečiva/sodu. V jiné misce vyšlehejte mléko, olej a citronovou šťávu.Mokré přísady vlijte do moučného těsta. Vmíchejte 1/2 rozmačkaných jahod a med. Nalijte do dortové formy. Pečte 30 minut nebo dokud ve středu nevyjede čistá špejle.Koláč nechte vychladnout a pak ho dejte na 30 minut ztuhnout do lednice. Zatímco se dort chladí, připravte polevu.Vyšlehejte obyčejný řecký jogurt a 1 lžíci medu.Rozkrojte dort na polovinu, abyste vytvořili dvě patra (volitelné). Na každý dort rozetřete asi 1/2 šálku nebo méně šlehaného řeckého jogurtu a dorty opatrně naskládejte na sebe. Nahoru rozetřete zbytek jogurtové polevy a ozdobte zbytkem jahod.
Doba vč. přípravy: 40 minPočet porcí: 3-4

PUPCAKES (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort:2 polévkové lžíce karobového prášku½ hrnku mouky (kokosová, čiroková, mandlová nebo rýžová mouka by byla vhodnější než pšeničná).1 lžička prášku do pečiva⅓ šálku kokosového oleje, rozpuštěného⅓ kelímku obyčejného řeckého jogurtu1 vejce
Poleva (nepovinná):
3 polévkové lžíce obyčejného řeckého jogurtu.1½ lžíce mandlového nebo slunečnicového másla (bio, bez GMO)
Troubu předehřejte na 175°C.Ve středně velké míse smíchejte suché přísady.V jiné středně velké míse vyšlehejte kokosový olej, jogurt a vejce.Mokré přísady přidejte k moučné směsi a smíchejte.Těsto dejte do nepřilnavých nebo pečícím papírem vyložených forem na muffiny.Pupcakes standardní velikosti pečte 20 minut nebo mini pupcakes 12 minut.Zatímco se dortíky pečou, smíchejte ingredience na polevu, dokud se dobře nespojí. Lžíci polevy vložte do sendvičového sáčku a odstřihněte jeden roh.Po úplném vychladnutí dortíků na ně naneste polevu.Případné zbytky uchovávejte v chladničce.

HOVĚZÍ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
0,5 kg bio mletého hovězího masa1 bio vejce1/2 hrnku čerstvého nebo mraženého hrášku a další na zdobení1/4 šálku ovesných vloček1/4 šálku strouhaného sýraVelké brambory (bílé nebo sladké)Předehřejte troubu na 350 stupňů. Brambory oloupejte, nakrájejte a vložte do hrnce. Zalijte vodou, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, dokud nezměknou vidličkou, asi 20 minut. Později je rozmačkáme a použijeme jako „polevu“ na koláč.Zatímco se trouba předehřívá a brambory se vaří, smíchejte v míse zbývající ingredience, jako byste dělali sekanou. Směs rozdělte do vymazaných kulatých menších pečicích forem a povrch zarovnejte.Formy na pečení položte na plech (aby se zachytily případné kapky) a pečte v troubě 40 minut nebo dokud není maso propečené. Mezitím slijte uvařené brambory a rozmačkejte je na hladkou kaši, v případě potřeby přidejte vodu nebo vývar.Po upečení vyjměte plechy s masem z trouby a nechte je vychladnout spolu s bramborovou kaší. Lžící tvarujte bramborovou kaši mezi dvěma masovými dorty. Mezi oba dorty dáme silnou vrstva, aby střed vypadal jako potažený polevou (z kaše). Na konci uhlaďte povrch lžící. Zbylý hrášek použijte k ozdobení dortu. Můžete ale použít nejrůznější druhy zeleniny vhodné pro psy, abyste jim dodali barvu a různé vzory.

VEGANSKÝ DORT (Zdroj)

INGREDIENCEPOSTUP
Dort: 1 rozmačkaný banán¼ šálku strouhaného jablka1 šálek mandlové mouky1 lžička prášku do pečiva¼ šálku vody¼ šálku neslazeného jablečného pyré
Poleva: 1 rozmačkaný banánplátky jablek
Předehřejte troubu na 175 °C.Smíchejte nastrouhaná jablka, rozmačkaný banán a jablečné pyré a poté vmíchejte mouku a vodu.Vymažte dortovou formu kokosovým olejem a pečte koláč asi 25-30 minut, dokud není střed pevný.Smíchejte mouku a rozmačkané banány, dokud nezískáte konzistenci podobnou polevě.Po vychladnutí koláč ozdobte rozmačkanými banány a jako bonus ho dozdobte plátky jablek.

Ať už jste si vybrali jakýkoliv z receptů, přejeme vašemu pejskovi dobrou chuť a vše nejlepší k narozeninám. 

POZNÁMKY:

  • Arašídové máslo – Je velmi důležité najít přírodní arašídové máslo, které obsahuje pouze arašídy a nikoliv další složky, které mohou být pro vašeho psa velmi toxické či nezdravé (např. Xylitol, palmový olej a přidaný cukr, atd.)
  • Jogurt – Na polevu používejte řecký jogurt, protože z obyčejného jogurtu bude poleva příliš řídká.
  • Alergie – Zaznamenávejte si přísady, na které má váš pes reakci a při výrobě /nákupu pamlsků se jim vyhněte. Stejně tak sledujte, jestli dobře snáší teplé a studené dezerty. 
  • Toxické potraviny – čokoláda, makadamové ořechy, xylitol (umělé sladidlo) a rozinky. (Zdroj)

KDE KOUPIT DORT:

  • Psí pekařství
  • Internetová psí cukrárna
  • Soukromá inzerce 
  • Vlastní výroba

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY:

Existuje dort, který mohou jíst lidé i psi?

BANÁNOVÝ DORT PRO PSY A LIDI

Obyčejný banánový dort vhodný pro lidi i psy, jen s omezeným množstvím cukru a másla, s polevou vhodnou pro psy. (Zdroj)

Jaká mouka je pro psy bezpečná?

Mezi zdravé varianty mouky pro vašeho psa patří celozrnná, mandlová, kokosová a cizrnová.

Může jíst pes brambory?

Stejně jako rajčata obsahují syrové brambory solanin, který je pro některé psy toxický. Vařením brambor se však obsah solaninu snižuje. Pokud psa krmíte bramborami, měly by být pečené nebo vařené. (Zdroj)

Videa:

Zdroj:

1, 2, 3

4.9/5 - (67 votes)

Zdroj fotografií: Depositphotos

Podobné články

Nejnovější články na webu